top of page

Je terapie červeným světlem bezpečná?


L.E.D Light Therapy Face

Je terapie červeným světlem bezpečná? Pokud mluvíte o světelné terapii Dp Dermaceuticals L.E.D.™, pak odpověď zní ano!


Ze zařízení se neuvolňují žádné škodlivé UV paprsky a je testováno podle mezinárodní normy zaručující bezpečnost očí.



Ve skutečnosti bylo prokázáno, že vystavení pokožky této chladné vlnové délce má na pokožku několik příznivých účinků. Jedná se o omlazovací techniku, která funguje a je zcela bezbolestná a dokonce relaxační.


Pokud se tedy obáváte nebezpečí světelné terapie LED, čtěte dál a zjistěte, proč je L.E.D. od Dp Dermaceuticals bezpečnou volbou.


Co je LED světelná terapie?





Zkratka LED znamená Light Emitting Diode (světlo emitující diody) - typ světla, u kterého je klinicky prokázáno, že (při určitých vlnových délkách) esteticky zlepšuje pleť u všech typů Fitzpatrickovy škály.


Možná slyšíte lidi mluvit o tom, jakou "barvu" používají na svou pleť, ale důležitá je frekvence světla. Právě ta je schopna proniknout vaší pokožkou a podpořit regeneraci na buněčné úrovni.


Pouhé rozsvícení červeného světla na váš obličej nepomůže, a zde je důvod. Světelná terapie LED pomáhá zlepšit vzhled pleti změnou buněčné aktivity.


Dr. Andrew R. Christie vysvětluje, jak to funguje: "Mitochondrie ("mozek" vašich buněk) absorbují světlo. Nabíjejí se energií. A tato energie podporuje proces, při kterém tyto buňky začnou myslet, jednat, vypadat a chovat se jako mladší buňky. Když tyto buňky projdou mitózou [název pro buněčnou reprodukci], vytvoří další podobné buňky."

V tomto článku hovoříme o bezpečnosti a přínosech následujících frekvencí používaných v přípravku Dp Dermaceuticals L.E.D.:



  • Červené světlo 630 nm

  • Blízké infračervené světlo (NIR) 830 nm

Co dělá terapie červeným světlem?


Jak proniká červené světlo do pleti
















Pokud vás zajímá, zda světelná terapie funguje, máme pro vás odpověď. Takto vám jednotlivé frekvence pomohou vypadat mladší.



Výhody červeného světla


Červené světlo (633 nm) je viditelné pouhým okem. Kromě toho, že podporuje reprodukci buněk, aktivuje také fibroblasty a zvyšuje množství kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Červené světlo také zvyšuje krevní oběh pro lepší hojení ran, zvýšené okysličení a lepší přísun živin.


Výhody blízkého infračerveného světla



Blízké infračervené světlo je optimální pro boj proti stárnutí pleti, protože proniká hlouběji než jiné vlnové délky. Pouhým okem byste toto světlo neviděli, ale v LED diodách v masce Dp Dermaceuticals L.E.D. je kombinováno s červeným světlem. Je zodpovědné za to, že vaše buňky produkují kvalitnější potomstvo a hlouběji hojí rány na kůži a tlumí bolest. Bylo také prokázáno, že v kombinaci s dalšími terapiemi zlepšuje růst vlasů.


Ředitelka kosmoceutického vývoje Corri Matthews vysvětluje: "Ve srovnání s modrým nebo žlutým světlem se tyto 2 světelné frekvence šíří nejhlouběji. Stimulují kolagen na hlubší úrovni, takže dosahujete lepších výsledků, které vydrží déle."


Jak funguje světelná terapie?


Dp Dermaceuticals L.E.D. se v některých ohledech neliší od Dermapen Treatments™. Obojí funguje tak, že spouští hojivou reakci vaší pokožky a vytváří na míru šitou regeneraci, opravu a omlazení. Výborně spolupracují, aby dosáhly ještě lepších a rychlejších výsledků.


Nízkoúrovňová světelná terapie nevyvolává tepelné změny



L.E.D Light Therapy je bezpečné pro každodenní použití



















Dp Dermaceuticals L.E.D. vytváří něco, čemu se říká nízkoúrovňová světelná terapie. Jedná se o rovnoměrné, chladné, úzké pásmo světla.


Možná jste podstoupili jiné zákroky proti stárnutí pleti, které jsou invazivnější a mají vyšší riziko vedlejších účinků nebo komplikací.


Masky Dp Dermaceuticals L.E.D. nevytvářejí tepelné změny v pokožce. Proto se označují jako netermální. Získáte tak výrazné výhody bez prostojů a poškození dermis. Jedinými hlášenými nezávažnými nežádoucími účinky je možnost drobného zarudnutí, které odezní do 12 hodin.



Žádné škodlivé UV záření


Poté, co vám bylo neustále opakováno, že "paprsky" škodí pokožce, chápeme, proč jste nervózní z vystavování pokožky světlu. UV paprsky však mají na pokožku zcela jiný účinek než červené a blízké infračervené LED diody.


K fotostárnutí dochází, když chromofory v kůži absorbují ultrafialové záření. To má na pokožku několik negativních účinků, včetně:

  • Větší odbourávání extracelulárních proteinů

  • Snížená produkce extracelulárních proteinů

  • Snížená vitalita buněk

Bylo prokázáno, že dlouhodobé vystavení UVA a UVB záření zvyšuje riziko vzniku rakoviny kůže.


Dp Dermaceuticals L.E.D. používá zcela jiný druh světla. Dp Dermaceuticals L.E.D. nevystavuje vaši pokožku žádnému škodlivému UV záření.



Je terapie červeným světlem bezpečná pro oči?

LED Light Therapy vascular nebude omezovat při každodenních aktivitách




















Ano, je! Dp Dermaceuticals L.E.D. se vyrábí podle mezinárodní normy IEC62471, která zaručuje bezpečnost očí. Kromě toho je schválen FDA a CE. Nemusíte ani nosit ochranné brýle nebo mít zavřené oči.



Lze červené LED světlo použít na akné?


Jak jsme již zmínili, součástí síly červeného a infračerveného světla je schopnost pomáhat účinným látkám péče o pleť účinněji pronikat do pokožky. Pomáhá také zklidnit zánět a urychluje hojení, což modré světlo nedokáže.


Modré světlo je známější pro redukci bakterií P. acnes, ale červené světlo může také způsobit sebedestrukci těchto bakterií. A je dodáváno bez rizika poškození UV zářením.


Při použití v kombinaci s přípravky CLINIPREP, řadou Dp Dermaceuticals CLR a/nebo ošetřením Dermapen vám Dp Dermaceuticals L.E.D. pomůže získat čistší pleť rychleji.



Bezpečné používání terapie červeným světlem v domácnosti

LED Light Therapy je ideální relaxační pomůckou, která zlepšuje kvalitu spánku



















Použití přístroje Dp Dermaceuticals L.E.D. může poskytnout stejnou úroveň světla, jakou můžete očekávat od klinického červeného LED světla. S bonusem pohodlného a komfortního použití. Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, snažte se jej používat 3-5krát týdně po dobu minimálně 4 týdnů.



Corri Matthews má rychlý tip, jak z něj udělat součást vaší rutiny: "Mějte ho na vhodném místě na nočním stolku, kde ho budete používat. A snažte se ji používat co nejčastěji. Dodává se v prachovém sáčku, aby vám maska dlouho vydržela. Nikdy nekruťte s kabely, aby nedošlo k přerušení kontaktu."

Svůj zážitek z LED můžete také vylepšit pomocí LUMAFUSE HYDROGEL SHEET MASK, která se nasazuje pod LED Light Therapy. Maska je plná omlazujících účinných látek, světlo pomáhá účinným látkám proniknout hlouběji a gelová konzistence masky umožňuje světlu dosáhnout optimální úrovně.



Červená světelná terapie LED je bezpečný způsob omlazení


Jste připraveni začít pracovat se svou přirozenou funkcí pleti a zlepšit její vzhled a pocit? Je to tak jednoduché, jako si objednat přístroj Dp Dermaceuticals L.E.D. a zavázat se k 10 minutám denně po dobu následujících 4 týdnů.


Díky prakticky nulovým rizikům a mnoha prokázaným výhodám se můžete v mžiku těšit z mladistvě vypadající pleti.



Pokud jste profesionál a chcete se dozvědět, jak se stát autorizovaným poskytovatelem ošetření DermapenWorld, klikněte zde.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Akné 101

LY PROGRAM-01.png

Sbírejte body za své nákupy a získejte slevu na kolekci Dp Dermaceuticals.

bottom of page