top of page

Aktivní látky v kosmetice-Jak fungují, a které bychom měli používat


Zjišťujete, že ať na pleť použijete, co chcete, nic nefunguje?


Stále se objevují jemné linky, pigmentace tmavne každým dnem a akné se jednoduše odmítá zklidnit – objeví se i při nejmenší hormonální nerovnováze.


Je možné, že vaše současné přípravky k péči o pleť neobsahují účinné látky potřebné k boji s těmito běžnými problémy pleti.


O aktivních látkách a o tom, které rozzáří pleť, jsme si promluvili s ředitelkou vývoje Dp Dermaceuticals Corri Matthews.


Co jsou aktivní látky v přípravcích k péči o pleť?

„Jednoduše řečeno, aktivní látka je cosi s prokázaným prospěšným vlivem na pleť,“ říká Matthews. „Například vitamín A. Je prokázáno, že omlazuje pleť

Volba přípravků s aktivními látkami je tou nejlepší sázkou na viditelné výsledky. Matthews však varuje před divokým tvrzením některých značek o procentním obsahu látek v těchto přípravcích.


„Některé aktivní látky přestanou být po dosažení určité procentuální hladiny prospěšné a mohou dokonce způsobit i nežádoucí reakci,“ vysvětluje. „Vysoká procenta nemají příliš velkou váhu. Značka Dp Dermaceuticals vyvolává převrat

v péči o pleť používáním vědecky podložených kombinací a volbou aktivních látek, které jsou ve vzájemné kombinaci prospěšné.“


Zjistěte, které aktivní látky to jsou a pro jaké problémy jsou nejvhodnější.


Přehled nejlepších aktivních látek k péči o pleť

Retinaldehyd (vitamín A)

Lidé po celém světě vitamín A milují pro jeho zázračné kouzlo viditelného zpomalování stárnutí. Používá se v mnoha krémech a sérech ke snížení viditelnosti jemných linek a vrásek, vyhlazení textury pleti a zlepšení jejího celkového tónu.

Odborně řečeno, retinoid je třída sloučenin a derivátů vitamínu A v různé formě a různé síly.

Retinaldehyd je klíčovou složkou přípravků Dp Dermaceuticals. Považuje se za nejaktivnější formu retinoidu (vitamínu A), která není na předpis. Pleť ji toleruje daleko lépe než kyselinu retinovou (tretinoin) nebo retinol, současně je nižší i riziko reakce na retinoid.


Retinyl palmitát (vitamín A)

Tento ester vitamínu A se vyrábí sloučením kyseliny palmitové s retinolem. Považuje se za méně dráždivou formu retinolu a pro citlivou pleť je jemnější.



Bakuchiol

Podle studií je Bakuchiol ve svém působení srovnatelný s vitamínem A. Zlepšuje pevnost a elasticitu, nezpůsobuje však stejné podráždění (ve srovnání s retinolem). Tato ideální aktivní látka zpomaluje stárnutí suché nebo citlivé pleti.



Vitamín C

Vitamín C je další účinný antioxidant, který posiluje tvorbu kolagenu, takže pleť je rozjasněná a na pohled zářivější. Podobně jako většina antioxidantů má zklidňující a hydratační vlastnosti. Díky vitamínu C pleť lépe odolává negativním vlivům vnějšího prostředí.



Vitamín E

Další účinná složka podporující tvorbu kolagenu, vitamín E, snižuje viditelnost jemných linek, vrásek a stařeckých skvrn. Snižuje také viditelnost poškození vyvolaného UV zářením a stabilizuje kožní bariéru. Společně s vitamíny A a C zvyšuje odolnost pleti.



Niacinamid (vitamín B3)

Tato protizánětlivá složka reguluje aktivitu mazových žláz. Klinicky bylo prokázáno, že niacinamid:

· snižuje viditelnost akné, pigmentací a jemných linek

· zvyšuje hydrataci pleti

· zlepšuje vzhled stárnoucí pleti

· vyrovnává nerovnoměrný tón pleti



Pantenol (vitamín B5)

Vitamín B5 je známý svým protizánětlivým působením, podporou hojení ran, hydratačním účinkem a působením proti akné. Jako stabilizátor vlhkosti fyzicky přitahuje vlhkost k povrchu pleti a dodává jí živiny.




Kyselina tranexamová (TXA)

Tato kyselina v poslední době vyvolává na scéně péče o krásu rozruch, a my víme proč. (Dp Dermaceuticals ji používá již léta!) Tento účinný inhibitor tyrosinázy snižuje viditelnost VŠECH forem hyperpigmentace, včetně melasmatu.

Kyselina tranexamová dobře spolupůsobí s dalšími rozjasňujícími aktivními látkami: vitamínem C, dipalmitátem kyseliny kojové , lékořicí a estery piperonylu ze slunečnicového oleje.​ 

Rozjasňující sérum Dp Dermaceuticals BRITE LITE™ k domácímu použití obsahuje všech pět osvědčených rozjasňujících látek uzavřených v přípravku HylaFuse™ Complex – systému pro transport kyseliny hyaluronové do kůže (proč je to zásadní, se dozvíte později), který zajistí hlubší proniknutí aktivních látek.



Alfa a beta hydroxykyseliny

Tyto kyseliny fungují jako mírné exfolianty, jemně rozpojí vnitrobuněčné vazby přidržující na povrchu matné, odumřelé buňky. Pleť se přirozeným způsobem zbaví odpadních látek a na pohled je hladší a mladistvější.



Alfa hydroxykyseliny (AHA)

Tyto ve vodě rozpustné kyseliny účinně působí na povrchu suché kůže, hydratují a zmírňují viditelné známky poškození sluncem a stárnutí.

Do rodiny alfa hydroxykyselin patří:

· kyselina glykolová z cukrové třtiny

· kyselina mléčná z kyselého mléka

· kyselina citronová z citrusového ovoce

· kyselina jablečná z jablek

· kyselina mandlová z hořkých mandlí

· kyselina vinná z hroznů a tamarind



Beta hydroxykyseliny (BHA)

Tyto v oleji rozpustné kyseliny rychleji proniknou lipidovými vrstvami mezi kožními buňkami k zaneseným pórům. Používají se v přípravcích k péči o pleť pro:

· normální až mastnou pleť

· akné

· rozšířené póry

· růžovku

· milie



Antioxidanty

Antioxidanty jsou složité molekuly vyskytující se v mnoha formách, včetně minerálů, enzymů a vitamínů.


Antioxidanty v péči o pleť převládají, protože ji chrání proti nežádoucím účinkům volných radikálů, nestabilních atomů, které poškozují buňky a způsobují tak onemocnění a stárnutí. Některé z nich tělo produkuje přirozeně, jejich produkci však urychlují vnější vlivy, jako je kouření, alkohol nebo znečištěné ovzduší.


Volné radiály jsou jako malinké "zombie" molekuly. Prochází kolem jiných molekul a berou jim elektrony. Tyto jejich „oběti“ se potom samy změní na volné radikály. Super hrdinné antioxidanty je zachrání, darováním elektronů volné radikály neutralizují nebo už na počátku zastavují jejich tvorbu.


Mnoho výrobků Dp Dermaceuticals oplývá antioxidanty, jako jsou mastné kyseliny omega-3 (např. kyselina linoleová), které skvěle revitalizují, a pleť je díky nim na pohled pevnější.


V této řadě jsou použity také antioxidanty derivované z rostlin, včetně resveratrolu (přirozeně se vyskytujícího ve slupce červených grapefruitů), extrakt ze semen hroznového vína, minerály (oxid zinečnatý) a vitamíny.


Peptidy mědi

Peptidy mědi, konkurující vitamínu A ve zpomalování stárnutí pleti, jsou tvořeny aminokyselinami, stavebními jednotkami proteinů v těle, včetně kolagenu v kůži.


Signalizují tělu, že se má hojit a produkovat více kolagenu tam, kde je ho zapotřebí nejvíc. Výsledkem je hladší pleť s méně linkami a vráskami.


Mezi účinné peptidy v přípravcích Dp Dermaceuticals patří:

Argireline® – často nazývaný „botox v lahvičce“, pomáhá zamezit tvorbě mimických vrásek.


Syn-Coll® – napodobováním tělesného mechanismu podporuje tvorbu kolagenu a chrání proti degradaci.


Neodermyl® – známý jako kolagenové plnivo nevpichované jehlou, prokazatelně zlepšuje vzhled linek a vrásek.



Geranylgeranylisopropanol (GGP)

Málo zmiňovaná aktivní složka, která si zaslouží větší chválu, je geranylgeranylisopropanol, obsažený v profesionálním přípravku Meso-Glide MG-HA35+™. Prokazatelně stabilizuje telomery v kožních buňkách a pomáhá tak prodloužit jejich život, pleť si zachovává pevnost a elasticitu.



Kyselina hyaluronová

Kůže je zdravá pouze když je dostatečně hydratované.. Kyselina hyaluronová přivádí vodu do její vrchní vrstvy, proto je zásadní složkou téměř všech kvalitních výrobků k péči o pleť. Skvěle zadržuje vlhkost v pleti a po celý den ji hydratuje.



Představujeme HylaFuse™ Komplex

Tato patentovaná forma kyseliny hyaluronové používaná v klinických přípravcích Dp Dermaceuticals sestává z biologicky aktivních molekul kyseliny hyaluronové ve třech různých molekulárních velikostech, pronikajících do různých vrstev kůže.

Komplex je natolik účinný, že transportuje hlouběji do kůže i další aktivní látky. Vodu a aktivní látky dodává do pleti až osm hodin po aplikaci, i když je kůže suchá na dotyk.



Calphasomy™

Druhý transportní systém používaný v přípravcích Dp Dermaceuticals jsou Calphasomy. Řízeným způsobem dodává aktivní látky na bázi oleje a vody a současně posiluje kožní bariéru proti agresivním vlivům prostředí.


Uvolňování aktivních látek z Calphasomů je aktivováno kyselým pH ve vrchní vrstvě kůže. Kromě dodávání aktiv jsou krystaly hydroxyapatitu přirozeně prospěšné pro zlepšení struktury epidermis. Kůže je snadno absorbuje.


Jaké aktivní složky používat a na jaký problém?


Stárnoucí nebo slunečním zářením poškozená pleť


Naše pleť stárne přirozeně, viditelné účinky však zrychlují vnější faktory, jako je UV záření, kouření a znečištěné ovzduší. Kůže se tak ztenčuje a objevují se jemné linky, vrásky a pigmentace ve formě pih, stařeckých skvrn a melasmatu.

Nejlepší složky zpomalující stárnutí: vitamín A, vitamín E, peptidy mědi, kyselina hyaluronová, kyselina tranexamová


Přípravky s aktivními látkami zpomalujícími stárnutí: ANTI-AGEING STARTER KIT, PIGMENTATION SKIN SET,RETINAL ACTIVE, BRITE LITE, VITAMIN RICH REPAIR



Jemné linky a vrásky


Jemné linky a vrásky se začínají objevovat přibližně ve věku 25 let. Čím dříve posílíte svoji pleť účinnými aktivními látkami zpomalujícími stárnutí, tím déle můžete tyto zrádné známky věku odvracet.


Nejlepší aktivní látky na jemné linky a vrásky: vitamín A (retinaldehyd), vitamín E, peptidy mědi, kyselina hyaluronová, bakuchiol


Přípravky s aktivními látkami na jemné linky a vrásky:ANTI-AGEING STARTER KIT, AGE-DEFYING SET, VITAMIN RICH REPAIR, RETINAL ACTIVE, R.E.R. EYE SERUM, R.E.R. EYE MASK



Pigmentace


Někteří lidé jsou k vzniku pigmentace jednoduše náchylnější (rizikovější jsou například tmavší tóny pleti). K redukci viditelných tmavých skvrn a prevenci jejich vzniku je kromě následujících aktivních látek zásadní nanášet krém s dobrým SPF. „Co by vás mohlo překvapit,“ říká Matthews, „je, že pigmentace je v podstatě jen povrchová, takže je prospěšná i pouhá exfoliace mrtvých buněk přípravkem MICRO DERM EXFOLIANT. Je dostatečně jemný pro každodenní použití a aktivní látky pleť rozzáří.“


Nejlepší aktivní složky na pigmentaci: kyselina tranexamová, vitamín C, dipalmitát kyseliny kojové, lékořice, estery piperonylu ze slunečnicového oleje.


Přípravky s aktivními látkami na pigmentaci: BRIGHTENING STARTER KIT, PIGMENTATION SKIN SET, ANTIOXIDANT COCKTAIL, BRITE LITE, MICRO DERM EXFOLIANT



Růžovka



Růžovka začíná na nose a šíří se ve tvaru motýla na tváře, čelo a bradu. Její symptomy jsou pestré, od mírné červené vyrážky po bolestivé pustuly. Klíčem je zvýšit odolnost citlivé pleti a symptomy tak minimalizovat.


Jak vysvětluje Matthews, „použití hydratačního přípravku na vytvoření bariéry, například SKIN VENEER, pomáhá pleť chránit před spouštěči z vnějšího prostředí. Pleť současně absorbuje veškerou vlhkost z kyseliny hyaluronové.“


Nejlepší aktivní složky na růžovku: vitamín B3, vitamín C, vitamín E, rýžový olej, kyselina hyaluronová


Přípravky s aktivními složkami na růžovku:ANTIOXIDANT COCKTAIL, TRI-PHASE CLEANSER, SKIN VENEER



Akné a problematická pleť



Když vaše mazové žlázy začnou být příliš produktivní nebo dojde k hormonální nerovnováze, může vzniknout akné. Jeho projevy jsou rozmanité, od bílých a černých teček po cystické akné s infekcí v kůži. Redukuje jej jemné vyčištění pórů, zničení baktérie P. acnes a regulace tvorby mazu.


Nejlepší aktivní látky na akné: niacinamid (vitamín B3), kyselina hyaluronová, kyselina glykolová, kyselina mléčná a kyselina salicylová


Přípravky s aktivními látkami na akné: ACNE SKIN SET, CLR LOTION, CLR FOAM CLEANSER, CLINIPREP



Jizvy



Akné, chirurgický zákrok nebo zranění mohou způsobit jizvy, ne všechny však musí být trvalé. Ošetření Dermapen Treatment účinně snižuje jejich viditelnost a ve spojení s řádnými přípravky s aktivními složkami je jeho efekt pozoruhodný. Komplex HylaFuse proniká hluboko do tkáně jizev a napomáhá jejich vymizení.

Další pozoruhodnou aktivní látkou používanou v krémech na léčbu jizev je silikon v balzámu SSSCAR. Mnoho společností zabývajících se péčí o pleť dnes propaguje své přípravky tvrzením, že neobsahují silikon, založeným na nesprávném názoru, že silikony způsobují akné a zanášejí póry. I přes mnohé fámy nemohou silikony fyziologicky vyvolat černé tečky, pupínky nebo akné. Jejich vynikající působení při prevenci a zmenšování jizev je vědecky prokázáno.


Nejlepší aktivní látky na jizvy: retinaldehyd (vitamín A), HylaFuse, extrakt z pupečníku asijského, vitamín E, silikon


Přípravky s aktivními složkami: RETINAL ACTIVE, SSSCAR a MG-R.A.S. a MG-HA35+ (profesionální Dermapen Meso-Glides™)



Strie



Strie jsou charakteristické jizvy vznikající po období rychlého růstu. Ošetření Dermapen jejich viditelnost značně sníží, zejména při dodržování správných protokolů a při pravidelné aplikaci přípravků Dp Dermaceuticals, které výsledný efekt zdokonalí.


Nejlepší aktivní složky na strie: retinaldehyd (vitamín A), HylaFuse, extrakt z pupečníku asijského, vitamín E, silikon


Přípravek s aktivními látkami na strie: RETINAL ACTIVE, SSSCAR, a MG-R.A.S. a MG-HA35+ (profesionální Dermapen Meso-Glides™)



Rozšířené póry



Póry potřebujeme, ale musí je vidět každý? Zvětšené a rozšiřující se póry znemožňují, aby pleť byla hladká a zářivá tak, jak to chceme. Když je udržujeme čisté a vyplňujeme kůži v jejich okolí, vypadají menší a pleť je na pohled hladší. Na póry je dobré pravidelné domácí mikrojehličkování přístrojem Dermapen HOME.


Nejlepší látky na zvětšené póry: retinaldehyd (vitamín A), beta hydroxykyseliny


Přípravky s aktivními látkami na rozšířené póry: CLR FOAM CLEANSER, RETINAL ACTIVE, VITAMIN RICH REPAIR



Zkombinujte ošetření Dermapen Treatments s aktivními látkami v přípravcích Dp Dermaceuticals, dosáhnete nejlepšího výsledného efektu.

Ošetření Dermapen Treatment je účinnou metodou, jak zmírnit více problémů pleti současně. A co je ještě lepší, bez dlouhého hojení.


Velice jemné jehličky přístroje Dermapen 4 pronikají do kůže ve svislém směru (nezachytí ji ani ji nenatrhnou) a zavádí vysoce kvalitní bezpečné přípravky Dp Dermaceuticals ještě hlouběji do kůže.


Jehličkování samo o sobě nabízí vynikající výsledky, protože tělo reaguje tvorbou většího množství kolagenu a elastinu. Pokud však procedury před mikrojehličkováním, během něj a po něm podpoříte aktivními složkami, výsledný efekt bude nejrychlejší a viditelnější.


Ať už je pleť narušená akné, pigmentací, vráskami, jizvami nebo kombinací více problémů, ošetření Dermapen Treatment pleť zcela předělá.


Postavte se světu se sebevědomím, jaké nabízí hladká a mladistvěji vypadající pleť. Najděte nejbližšího autorizovaného terapeuta a ještě dnes se objednejte na konzultaci.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
LY PROGRAM-01.png

Sbírejte body za své nákupy a získejte slevu na kolekci Dp Dermaceuticals.

bottom of page